Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Áčko nadělovalo už před Mikulášem

Archiv

Nejen výsledky, ale i předvedenou hrou předčil očekávání a nastavil si tak laťku pro druhou, rozhodující fází sezony vysoko.


FBC CL-NET ČESKÁ LÍPA A - FB HURRICAN KARLOVY VARY 4:1 (2:0; 1:1; 1:0)


Soupeř prožil cestou podobnou anabázi jako my při loňské návštěvě Domažlic. Problémy během cesty ho stály včasný příjezd a kvalitní rozcvičení, což se projevilo od úvodních minut utkání. Rychlejší hráči České Lípy v podstatě v každém střídání hrozili, a než se soupeř rozkoukal, prohrával po střele nové posily našeho týmu, Petra Kopty. Potrvalém tlaku se dostavil i druhý gól z hole Gembece, jenž střelou od půlky využil nejen přesilovku, ale i dobrou Koptovu práci před brankou - 2:0.


Podobný úvod si pro svého soupeře přichystala Lípa i do druhé třetiny. Přesně sehraný volný úder zakončil v její čtvrté minutě Mazůrek - 3:0. Chléb se v utkání, které do té doby probíhalo v jednoznačném duchu, mohl lámat v druhé polovině středního dějství. Česká Lípa pohrdla nabídnutou přesilovkou a tutovkou Mazůrka, naopak soupeř zničehonic ve vlastním oslabení utekl a blafákem na konci samostatného úniku snížil - 3:1. Na několik minut se mu pak agresivní hrou podařilo českolipské hráče zatlačit a několikrát nebezpečně pálit směr Knapčíkovo brankoviště. Ale náš gólman byl jistý a tutovou šanci obrana soupeři nedovolila.


Navíc na začátku poslední patnáctiminutovky nedokázal ani aktivní forčeking karlovarských pokrýt ukázkovou kombinaci prvního útoku, kdy po super pasu Tregnera do prázdné bombil Procházka - 4:1. Zbytek zápasu mohl možná přinést ještě další góly v síti Varů, ale důležitější byla bezchybná obrana, na niž se hráči Lípy zaměřili.


Branky a nahrávky FBC CL: Kopta (Jedlička), Gembec (Procházka), Mazůrek (Mlejnek), Procházka (Tregner)


FBC CL-NET ČESKÁ LÍPA A - DDM STOD 8:2 (1:1; 5:0; 2:1)


Stod předvádí zcela odlišný typ boje než důrazné Vary. Snaží se hrát kombinační florbal a navíc má ve svém středu zkušeného lídra bodování soutěže, Ondřeje Pecu. Právě na něj si naši florbalisti nedali pozor na sklonku první třetiny, a on tak lehkou tečí střílené přihrávky elegantně skóroval. To už ale měli Plzenští za sebou drtivý úvod Lípy, která aktivní vysunutou obranou sbírala řadu míčků a dostávala se do nebezpečných zakončení. Bohužel, až na úvodní trefu Rozmana, který individuální akcí překonal soupeřovu obranu, nedokázala Lípa přesně mířit. Vyprávět by mohl především Procházka.. Stod hrál na nenápadné brejky a několikrát nechybělo mnoho, aby nedůraz před naší bránou trestal. Proti byl ale Knapčík.


Druhá část po důrazné domluvě přinesla ještě větší nápor České Lípy, ale především už také góly. Ty přišly v rychlém sledu a autorů bylo hned pět! Jeřábek po další výborné náhře Tregnera 2:1, Procházka z pravé strany po Jeřábkově pasu 3:1, Gembec ze své oblíbené pozice z vrcholu útočné poloviny 4:1, Kopta po nenapodobitelném driblingu v brankovišti soupeře a nádherném bekhendu 5:1 a konečně i Tregner po akci celé lajny a nezištné Jeřábkově asistenci o soupeřova gólmana 6:1. Stod na ručník, a tak pauza mu přišla asi vhod..


Poslední část přinesla ve druhé minutě střídání v českolipském brankovišti, kam místo Lukáše Knapčíka zaklekl Ondra Knol, a nebýt smolné teče hráčů v brankovišti hned v následující minutě, mohl si zachytat pro sebe bezgólovou třetinu - 6:2. Utkání ale odstartovaly i ukončily branky našeho týmu. Poslední dvě obstaral zaslouženě agilní Novotný, který nejdřív otřel svou střelu o obránce soupeře - 7:2 a po té po Rozmanově shození zleva podstřelil z první strážce stodské svatyně po osmé a naposledy.


Branky a nahrávky FBC CL:  Rozman (Novotný), Jeřábek (Tregner), Procházka (Jeřábek), Gembec (Procházka), Kopta (Novotný), Tregner (Jeřábek), vlastní soupeř (ale všichni ví, že Novotný), Novotný (Rozman)


Obě utkání sehrála Česká Lípa ve vysokém tempu a poctivě dozadu. Odměnou týmu byly krásné gólové momenty na druhé straně. Cíl pro následné období tak pro všechny musí být ještě lepší příprava pro boje v roce 2009!