Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Arsenal přivezl bod z jihu Čech

Archiv

V mužstvu Lípy chyběl Broschinský, který se vážně zranil při generálce s Novým Borem. V dresu Budějovic se na hřišti objevila trojice hráčů A-týmu Laštovka, Lima a Jasanský. Českolipský Arsenal odjel k tomuto utkání již v pátečním odpoledni, jelikož výkop byl v 10,15 hod.


SK Dynamo České Budějovice B – Arsenal Česká Lípa 1:1 ( 1:1)


     Úvod utkání byl pro českolipský tým šokující. Hned v první minutě po výkopu gólmana Pešula se k míči dostal Jasanský a přehodil vyběhnuvšího Meiera – 1:0. Domácí mohli zvýšit své vedení ve 24.minutě, kdy Kaňák našel před bránou u zadní tyče Klavíka, ten ale v rozhodujícím okamžiku mířil mimo. Od patnácté minuty Lípa zlepšila hru a byla nebezpečnějším mužstvem. Nejprve ohrozil domácí bránu Breite, kdy po centru Holečka hlavičkoval nad branku. O dvě minuty později zahrával přímý kop Šafář, jeho zakončení se mezi tyče nevešlo. Pak zahrozili domácí Šibčičem, který hledal před brankou své spoluhráče, vše vyřešil odhlavičkováním míče Silný. Z následné akce Lípy zahrozil Novotný přesně mířenou hlavičkou k tyči, ale brankář Pešula byl na místě. Arsenal v té době domácí k ničemu nepouštěl, ba naopak, do další gólové šance se dostal Breite parádní střelou, která těsně minula spojnici tyče a břevna. Ve 41.minutě se Lípa nakonec dočkala vyrovnání. Po vhozeném autu se k míči dostal Novotný, který vystřelil, gólman Pešula míč neudržel v rukách, čehož využil k doražení míče Jakub Mičkal – 1:1.
   I ve druhém poločase byla Lípa aktivnější, domácí se soustředili na bránění nerozhodného výsledku. Což se ji povedlo i při největší gólové šanci hostí, kdy Runt v 67.minutě vystřelil z dvaceti metrů. Míč se odrazil od  levé tyče k zcela volnému Kučerovi, jenže jeho dorážka těsně minula branku. O minutu později hlavičkoval Breite, gólman Pešula byl opět šťastnější a míč vyrazil. V posledních deseti minutách domácí přidali a měli více ze hry, ale žádnou vyloženou šanci si nevytvořili a utkání nakonec skončilo dělbou bodů za remízu 1:1.                                                                                                                                                                 Branky 1. Jasanský - 41. Mičkal, rozhodčí Bureš, 150 diváků.                                                                                                      Sestava: Meier - Novotný, Silný, Řehák, Šafář - Runt, Vrabec, Breite - Mičkal (81.Bednář), Kučera (65.Věchet), Holeček (90.Slabashevich)
Trenér Českých Budějovic Jiří Lerch k utkání řekl: „ My jsme očekávali těžkého soupeře, což potvrdili. Soupeř má kvalitní mužstvo s řadou zkušených hráčů.  I my jsme byli posilněni několika hráči z A-týmu. Utkání to bylo vyrovnané. Nám se podařilo dát rychlý gól, ale pak po hloupé chybě, možná i po faulu na gólmana, jsme inkasovali. Nakonec si myslím, že výsledek 1:1 je spravedlivý.“
                                                                                                                                                   Českolipský trenér Pavel Hradiský: „ Chtěli jsme zde uspět, nejlépe vyhrát. Bohužel, jsme v první minutě dostali gól po chybě. Kolem patnácté minuty jsme se dostali do hry a začali jsme soupeře přehrávat. Odměnou nám byl gól na 1:1.
   Ve druhé půli jsme v tom chtěli pokračovat, hrát aktivní hru. Chtěli jsme dát gól, šance k tomu byla. Runt trefil tyč a Kučera se před prázdnou bránou bohužel netrefil. Závěr ovlivnilo střídání, které nás trochu rozhodilo. Domácí se dostali do menšího tlaku, ale nakonec jsme to ustáli. Remíza je spravedlivá.“