Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Arsenal se utká s libereckým záložním týmem

Archiv

Původně se utkání mělo sehrát na hřišti v Doubí, ovšem kvůli sněhové nadílce byl duel přesunutý na umělou trávu do Nového Boru, kde se bude začínat od 17:00.
FC Slovan Liberec „B“
Liberečtí v zimní přestávce vyměnili trenéry, Petra Myslivce, který odešel plnit roli asistenta k A-týmu, nahradil ve funkci hlavního kouče bývalý liberecký fotbalista Jaroslav Vodička, jenž v minulých letech velel lavičce Hlavice. Hlavice pod ním docílila po podzimní části druhého místa v tabulce České fotbalové ligy. „Sice odcházím od předního týmu tabulky, ale práci v prvoligovém klubu beru v mé trenérské kariéře jako krok nahoru, i když samozřejmě vím, že mě nečeká nic lehkého,“ kvituje nový liberecký lodivod. „S trenéry A-týmu Josefem Petříkem a Petrem Myslivcem jsme předběžně domluvení, že spolupráce s prvním libereckým týmem bude úzká a hráči z áčka nám pomůžou k tomu, abychom pro Liberec zachránili třetí nejvyšší soutěž. Mám kádr vesměs velice mladých kluků, kteří postupně přešli z dorostu,“ přibližuje situaci ohledně kádru. Přípravu na jaro zahájilo v Liberci patnáct hráčů, kteří za klub zpod Ještědu nastupovali již na podzim. „Nějaké příchody asi nečekám, jak říkám, bude záležet na spolupráci s A-týmem. Česká fotbalová liga je abnormálně těžká soutěž, podzim a jaro bývají velice odlišné. Je to strašně vyrovnané, v podstatě deset dvanáct mančaftů bude hrát o záchranu. Jestli někdo tuhle třetí ligu nějak podceňuje, tak já rozhodně ne. Zápasy jsem viděl a zažil hodně, takže vím, o čem mluvím,“ sděluje Jaroslav Vodička.
Informace o soupeři:
Klubové barvy: modrá a bílá
Webové stránky: http://www.fcslovanliberec.cz/cz/aktualne/
Stadion: Městský fotbalový stadion
Realizační tým:
Hlavní trenér: Jaroslav Vodička
Asistent trenéra: Jiří Štol
Vedoucí mužstva: Pavel Kosař
Poslední tři zápasy Liberce v ČFL:
Liberec „B“ – Mladá Boleslav „B“ 1:0
Plzeň „B“ – Liberec „B“ 2:0
Liberec „B“ – České Budějovice „B“ 0:0
FK Arsenal Česká Lípa
Fotbalisté České Lípy jsou také v plném přípravném zatížení. Mají za sebou tři klání a jeden halový turnaj. Svěřenci trenérů Pavla Hradiského a Miroslava Jeníka nejprve porazili Brozany 2:0, poté však nestačili na druholigový Hradec Králové, jemuž podlehli vysoko 7:0. V následující partii se museli sklonit i před Vilémovem (2:1). Na již zmíněném halovém turnaji Freiberger Solar Cup ve Freibergu obsadili velmi pěkné třetí místo. Ve skupině A skočnili na druhé pozici, když prohráli s Freibergem 0:3, ale vzápětí deklasovali Most 5:2. V semifinále narazili na tvrdou hráz jménem Babelsberg, jediný českolipský gól zaznamenal Macháček (3:1). V souboji o třetí příčku vrátil Arsenal porážku Freibergu a po výhře 3:0 slavil konečný třetí flek.
V minulých dnech se kapitán Českolipských Petr Silný nakonec dohodl s Arsenalem na podmínkách smlouvy a na jaře bude i nadále nastupovat za tento klub. Původně měl Silný namířeno do německého Neugersdorfu. Došlo také k avizovanému zúžení kádru, tým opustili Macháček, Lanc, Valickij, Peterson, Krasnický, jenž odešel do Českého Dubu, brankář Hübl, který se vrátil zpět do Stráže nad Nisou, a Kamil Podolský se bude připravovat v Děčíně.
Na zkušenou ale přišli Miroslav Keresteš (Prešov) a Lukáš Čemba (Bratislava). Uvidíme, zdali se některý z těchto hráčů trvale usadí v našem klubu.
Poslední vzájemné střetnutí:
Z posledního vzájemného měření sil vyšli lépe Českolipští, již porazili svého soka 1:0, když jedinou branku zařídil z trestného kopu Karel Vrabec.
Liberec B - Arsenal 0:1 (0:1)
Branka: 33. Vrabec
Rozhodčí: Blaschke
Sestava Arsenalu: Sestava: Chadraba - Novotný (46. Holeček), Lanc, Řehák (46. Půlpán), Vašata - Finklár (46. Runt), Vrabec (46. Breite), Garth, Opočenský (46. Šíma) - Kaňkovský (46. Věchet), Zeman.