Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Arsenal se utká se zahraničním týmem

Archiv

Utkání se bude hrát na neutrální půdě ve Varnsdorfu v sobotu 6. února od 14:00. Zajímavé bude sledovat počínání Vladislava Donáta, jenž odešel z Arsenalu právě do Neugersdorfu. Svěřenci trenérů Pavla Hradiského a Miroslava Jeníka si také budou určitě chtít napravit reputaci, neboť v přípravném období zatím nijak nezáří, ze čtyř duelů vyhráli jediný, zbylé tři prohráli.
FC Oberlausitz Neugersdorf
Tento tým hraje německou Sachsenligu, v níž mu zatím patří velmi pěkné šesté místo z celkového počtu šestnácti účastníků. Začátek sezony měl Neugersdorf jako za partesu, v prvních čtyřech kláních vždy bodoval a z dvanácti možných bodů získal osm. V pátém a šestém kole utrpěla družina Dirka Havela dvě porážky v řadě, poté se opět chytla, zvítězila ve třech střetnutích za sebou a posunula se tabulkou o něco výše. Do konce podzimní části zaváhala už jen třikrát a konečným rezultátem byla šestá pozice s dvaadvaceti body. 
V přípravném období na jarní část ligy narazil Neugersdorf na Varnsdorf, s nímž remizoval 1:1, když jedinou branku německého klubu obstaral Tomasz Kociszewski. Ještě před tím měl odehrát klání s VfB Zittau, souboj byl však zrušen. V Neugersdorfu je také velká koncentrace českých hráčů, jako například brankář Jan Zelenka, záložníci Jan Kovařík a Michal Macek, útočníci Vladislav Donát, Miroslav Eliáš a Václav Štípek.
Nejlepším střelcem je s osmi góly Miroslav Hubený, kterému zdárně sekunduje se šesti přesnými zásahy Thomas Hentschel. Mezi třemi tyčemi se střídají Jan Zelenka a Christoph Kittel.
Informace o soupeři:
Klubové barvy: modrá a bílá
Webová stránka: http://www.ofc-neugersdorf.de/
Stadion: Die ENSO Oberlausitz Aréna
Realizační tým:
Hlavní trenér: Dick Havel
Asistenti trenéra: Mike Lautenbach, Tomáš Bárta
Vedoucí mužstva: Erich Scherbarth, André Petroschke
Poslední tři zápasy Neugersdorfu:
Neugersdorf – Leipzig 1:2
Grimma – Neugersdorf 1:1
Neugersdorf – Varnsdorf 1:1
FK Arsenal Česká Lípa
Českolipští mají v přípravě co napravovat, když vyhráli jediný přátelský duel, a to nad divizními Brozany 2:0. Od té doby čekají na vítězství. Trochu nečekaná prohra přišla s Vilémovem, jenž nastupuje rovněž v divizi. Nutno ovšem podotknout, že se sestava Arsenalu skládala z hráčů, již hrají v B-týmu nebo v dorostu. Zbytek fotbalistů reprezentoval náš klub na halovém turnaji ve Freibergu, kde obsadil třetí místo.
Jak již bylo uvedeno v minulém článku, u týmu zůstává kapitán Petr Silný, který měl původně zamířeno právě do Neugersdorfu. Po dohodě s vedením klubu ale svůj plán změnil. Trenéři se zatím budou muset obejít bez služeb Josefa Štálíka, Radka Opočenského a Lukáše Půlpána, kteří jsou momentálně na marodce. Na zkoušku přišli Miroslav Keresteš (Prešov) a Lukáš Čemba (Bratislava), avšak neuspěli a vracejí se.
Poslední vzájemný zápas:
Přátelské utkání, 15. července 2009
Naposledy na sebe narazila tato dvě mužstva v přípravném duelu před startem sezony. Na stadionu v Neueibau se hrál vyrovnaný zápas, „domácí“ dvakrát vedli, ovšem hosté dokázali pokaždé srovnat a konečným výsledkem tedy byla remíza 2:2.
OFC Neugersdorf - Arsenal Česká Lípa 2:2 (1:1)
Branky Arsenalu: Opočenský, Věchet
Sestava Arsenalu: Dvořák (46. Chadraba) - Novotný (46. Půlpán), Podolský (46. Vrabec), Řehák, Šafář (46. Picek) - Opočenský (46. Kubeš), Vít, Pour (75. Opočenský), Breite - Banda, Osumanu (46. Věchet).