Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Cvikovská laťka

Archiv

Potěšitelný byl fakt, že zde byly k vidění  pěkné výkony, a to i přesto, že se zde museli výškaři srovnat s poměrně malým prostorem, který mnohým neumožňoval úplný rozběh. Většina si však s tímto drobným problémem poradila mistrovsky a blýskla se na počátku halové sezony pěkným výkonem.



V kategorii mužů panoval domácí Jakub Janda, talentovaný junior, který se v letošní sezoně přiblížil hranici 7000 bodů v desetiboji, předvedl, že se na tu příští připravuje opět kvalitně, když zdolal 185 cm a i pokusy na výšce 190 cm nevypadaly špatně. Druhý byl Jakub Nožička z Jiskry Nový Bor, ve vyrovnaném boji o třetí místo byl úspěšnější českolipský Jaroslav Hochmut, když díky méně opravám zdolal cvikovského Marka Jakobi. Zajímavostí je, že i oni mají jako hlavní disciplínu desetiboj.



Mezi staršími žáky rozhodovaly o vítězi opravy, neboť dva závodníci skočili shodně na třetí pokus 160 cm.  Šťastnější byl nakonec Jan Brůček, který měl na nižších výškách čistý zápis, kdežto Miloslav Sviták jednou opravoval. Oba jsou z AC Česká Lípa, stejně jako vítěz kategorie mladšího žactva Hynek Bárta, který zdolal 145 cm. Cvikovský Josef Tancoš byl druhý s pěkným výkonem 140 cm. Pro Cvikov vybojoval prvenství mezi nejmladšími žáky Dominik Pros za 120  cm a mezi elévy Radek Stůj. Ten skočil rovný jeden metr.



V kategorii žen se na stupně vítězů postavily tři Terezy. V novém osobním rekordu 150 cm zvítězila Tereza Musilová z Nového Boru před českolipskou Terezou Zajícovou a třetí byla cvikovská Tereza Pokorná, která je však především přední českou dorosteneckou koulařkou a diskařkou.


V kategorii starších žákyň zvítězila výkonem 145 cm novoborská Kristýna Nožičková, stejnou výšku zdolala i Daniela Brožová z AC Česká Lípa. Do České Lípy putovalo prvenství v kategorii mladších žákyň. Odvezla si ho všestranná Veronika Süssnerová, která překonala laťku ve výšce 135 cm. Naopak pro cvikovské barvy vybojovala vítězství nejmladší žákyně Nikola Byšická. Ta zdolala 105 cm. V kategorii elévek zvítězila českolipská Ivana Reicheltová. Ta podala na tuto kategorii skutečně velmi kvalitní výkon 115 cm.



Ani v dalších týdnech nebudou atleti zahálet. Již 27. prosince se koná Silvestrovská hala, kterou v Jablonci uspořádají liberečtí atleti, a na ni zde navazuje českolipská špička soustředěním. Již sedmého ledna budou výškařské závody v Jablonném v Podještědí. I na těchto závodech lze očekávat řadu zajímavých soubojů a pěkných výkonů.