38/2017

Verze pro tisk |

Není skleník jako Skleník. Jak funguje p. o. Kultura? Další volební kalkulačka. Kdo bude ve Štafetách? Potřebujeme lex Babiš?

Pondělí

Nechci s PubQuizem otravovat celý podzim, ale aspoň malá informace z prvního kola sezóny. Sešlo se jedenáct týmů (a některé ještě nemají plno), byla to neskutečná bitva o každý bod. Ostatní vydatně posilovali a my se ještě před poslední otázkou dělili o druhé až čtvrté místo.

Spíše chci ale napsat o Kozlovně neboli Skleníku v novém hávu. Musím před majitelem, panem Palmem, smeknout.  Obzvlášť, když si představím, jak dopadla restaurace Horník na Severu. Tam večer postávají tři hosté a číšník venku u popelníku, vevnitř bliká automat a televize, žluté záclony. Obrat tak odhadem sto korun za hodinu. Ve Skleníku ve stejnou dobu asi stovka lidí, kulturní prostředí, v televizi sport, v nabídce několik druhů piv, na jídelním lístku spousta chuťovek k pivu. Takhle se bojuje o zákazníky, takto se kultivuje společnost.

Koho kritizovat? Zákazníky? Nepovedenou privatizaci? Podnikatele Legezu, kterému město před pár lety prodalo pozemky (to už se přece vědělo, že je to břídil)?

Foto: Kozlovna

Po PubQuizu jsem stihl ještě závěr třetí třetiny a prodloužení severského florbalového derby mezi Českou Lípou a Libercem. Nádherná atmosféra. Ze Skleníku jsme vyjížděli, když bylo skóre vyrovnané. Než jsme dojeli, prohrávali jsme o dvě branky. Za dalších pět minut bylo opět srovnáno. Utkání nás okamžitě vtáhlo, tisícovka diváků dělá svoje.

Úterý

Zaznamenal jsem na facebooku několik diskusí týkajících se zrušené akce v KD Crystal, konkrétně Youtuber show. Vždy jsem si myslel, že pobytem ve školství udržím krok s dobou a mládeží, ale smysl podobné show vůbec nechápu. No, oni z toho vyrostou a časem budou také poslouchat třeba Nadine Shah. Ale o tom jsem vůbec psát nechtěl. Přistála mi v mailu kopie dopisu Jiřího Římánka adresovaná vedení Crystalu i Městskému úřadu, tak ji zveřejňuji, aby si pan Římánek nemyslel, že jsem ji hodil do koše.

Cituji:

„Vaše pochybení první: Vstupenku manželka zakoupila jako registrovaná osoba včetně svého e-mailu. Kdyby Vám záleželo na divácích a občanech, mohli jste o zrušení pořadu informovat e-mailem. To se bohužel nestalo.

Potíž druhá: Paní v pokladně řekla, že nemůže vrátit peníze za vstupenku, to je možné pouze ve Vašich kancelářích ve Vaší pracovní době.

Potíž třetí: Vaše pracovní doba je tak krátká, že se během dní člověk pracující mimo Českou Lípu k Vám nedostane.

Potíž čtvrtá: Když se mi dnes, tedy v pátek 15. září, přece jen podařilo přijet do České Lípy ve 14.40, dveře všech kanceláří v 2. poschodí KD Crystal byly uzamčeny a nikde nebyl žádný pracovník, přestože na všech dveřích je uvedena pracovní doba do 15.00 h.“

Jen pro pořádek, Jiří Římánek je mimo jiné šestnáctkou na kandidátce Zelených v poslaneckých volbách.  Petr Novák, ředitel p. o. Kultura je zastupitel České Lípy. Tentokrát za ODS.

Středa

Byla spuštěna volební kalkulačka pro nadcházející volby. Najdete ji zde. Samozřejmě jsem ji vyzkoušel. Mé pořadí: 1. STAN, 2. ANO, 3. TOP 09, 4. Piráti, 5. KDU-ČSL. Na posledních místech (bráno od konce) - DSSS, Rozumní, ČSNS, KSČM, SPR-RSČ.

Čtvrtek

Vyšel rozhovor s Michalem Prokopem (zde). V minulém deníku a zároveň v samotném rozhovoru jsem nabídl kandidátům z Českolipska, že se můžou ozvat a zdarma je nějakou formou rovněž představím.  Nesměle mě oťukávali komunisté a Piráti, tak uvidíme, co z toho bude.

Pátek

V minulém deníku jsem prásknul, že kolega a českolipský zastupitel Ježák vystoupil z ANO, což samozřejmě deníku zvedlo čtenost. Také dorazilo několik „milých“ zpráv od milovníků Babiše.

Já dokážu pochopit, že se někdo bojí migrantů natolik, že volí Okamuru, ale asi nepochopím důvod, proč se třetina voličů rozhodla volit člověka, který se pokouší naprosto popřít smysl demokracie. 

O postupném rozpadání ANO v České Lípě píše iDnes zde. No, je to paradox, že o tom píší noviny, které Babiš vlastní. A to je to, co mi vadí. Není dobré, aby byl ten samý člověk předsedou vlády, majitelem nejčtenějších novin a zároveň majitelem půlky fabrik v zemi. Vadí mi, když se to řeší nějakými berličkami v zákoně typu lex Babiš, chtěl bych se dožít doby, kdy stopky podobným projektům vystaví samotní voliči.

Sobota

Udělal jsem si pracovní sobotu. Nejen, že jsem vařil dětem, ale pracoval jsem na dalších dílech Štafety. V nejbližších dílech se můžete těšit na naivního malíře, papírníka, geniálního matematika, tanečníka či úspěšného podnikatele.

Fotka v perexu je z nádražní hospody ve Finsku.

Nahoru

Komentáře

Re: 38/2017

Hospody zbrojí neb zima ukáže jak velký dopad zákaz kouření měl...

To jak nefunguje p.o. Kultura česká Lípa je už dlouho všeobecně známo... dělaj kulový a jejich tam jak psů!

Nahoru

Re: 38/2017

Já zas opačně nedokážu pochopit, jaké procento obyvatel tohoto státu je doslova zfanatizováno strachem z uprchlíků. Dnes opět mají Češi jasno. V Londýně útočil muslimský terorista kyselinou. Ujistilo se to mezi sebou 228 diskutérů na idnes
no bodejť, jakejpak terorismus. to je jen taková ta multikulti legrácka, cákat na lidi kyselinu.
+150/−1
Ubozí xenofobové pamatujte si, že když vás někdo při nákupu polije kyselinou není to terorismus, ale multikulturní obohacení. Pokud budete něco namítat tak jste nahnědlí zaostalí náckové s nízkým stupněm vzdělání.
+119/−2
Nepovažuji to za teroristický útok a co asi je ?
To se jen tak parta Arabů rozhodne stříkat kyselinu po lidech a je to vlastně v pohodě.
+66/0

Zmlkli teprve, když se ukázalo, že to byly dvě party kluků a zadržen byl jeden 15. letý mladík.

A po těchto naivních a pouze papouškujících lidech chcete, aby poznali, kdo nám tu podupává demokracii?

Nahoru

Re: 38/2017

AfD , z které odchází její šéfka Frauke Petryová, sotva se do Bundestagu dostala, zvítězila v bývalé NDR v spolkové zemi Sasko,kde je uprchlíků ze všech spolkových zemí prý nejméně,jak uvádějí veřejné zdroje.
Hezký je ale český předvolební slogan.

ANO 2013-BUDE LUP!!
Hezké dny!

Nahoru