Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

Jarmark s ODS

Archiv

Na tiskové konferenci to dnes řekl krajský předseda ODS Přemysl Sobotka.


"Naši kandidáti se při Modré pouti kromě jiného objeví jako pořadatelé u soutěží pro děti nebo s nimi budou malovat," dodal Sobotka.


Modrá pouť objede od 8. října do 4. listopadu 21 měst v Libereckém kraji. ODS při ní nepočítá s pomocí známých politických a uměleckých osobností z Prahy.


"Voliči nám dali za vyučenou, když jsme v minulosti kampaň založili na šou jednoho muže," upozornil Sobotka.


ODS využije ve volební kampani 40 billboardů. Kromě vedoucího kandidátky, českolipského starosty Petra Skokana, na ně umístí ještě menší podobizny tří politiků z Liberecka, Jablonecka a Semilska.


Billboardům dominuje heslo: "Liberecký kraj, společné místo pro život", zatímco billboardům ČSSD s podobiznou lídra Víta Příkaského vévodí nápis: "S Grossem proti skepsi".


Na volební kampaň přispívají také kandidáti. Skokan na ni věnoval 50.000 korun a dalších 30.000 utratí na svou vlastní propagaci.


V minulých krajských volbách v roce 2000 získala ODS v krajském zastupitelstvu 13 míst a vytvořila koalici s ČSSD a stranami čtyřkoalice. Po listopadových volbách podle Sobotky již nyní vylučuje spojenectví s komunisty.