Junioři domácí fanoušky příliš nepotěšili

Verze pro tisk |

Po toulkách západními Čechami se junioři vrátili domů. Jejich "domácí hala" v Novém Boru hostila třetí turnaj juniorů, kde Česká Lípa vyzvala dva silné ústecké celky - USK a Viktoria. FBC nastoupilo v nejsilnější možné sestavě, přesto nedokázalo vybojovat více než bod za remízové utkání s USK.

USK Slavie ustí nad Labem - FBC ČESKÁ LÍPA 3:3

České Lípě nevyšel bohužel úvod utkání, hráči do něj vstoupili velmi vlažně a hlavně nesoustředěnost a nedůslednost byla hlavní příčinou toho, že českolipské FBC prohrávalo po 6 minutách již 2:0. Nejprve v oslabení se dostal dlouhým náhozem do brejku ústecký hráč a krásnou střelou skóroval, druhá branka přišla zanedlouho v již vyrovnaném počtu hráčů na hřišti. Česká Lípa měla v tomto zápase ovšem Zdeňka Nágra, který díky své rychlosti dokázal zatápět ústecké obraně, jednu z příležitostí po dobré orientaci v brankovišti přetavil i v gól a snížil na 2:1. Od poloviny utkání se začalo FBC zvedat, vyrovnalo hru a začalo se výrazněji prosazovat na polovině soupeře, avšak byl to soupeř, kdo zvyšoval na dvoubrankový rozdíl. Utajenou střelu ze střední vzdálenosti Jiří Krčál zcela nezpacifikoval a nedůsledně pokrytý útočník Usk dorážkou zvyšoval. Slovo si opět vzal Nágr, samostatnou akcí podél mantinelu překonal jak ústeckou obranu, tak brankáře. Sílíci tlak České Lípy využil k srovnání opět Nágr, který tak zkompletoval hattrick. Závěrečný klakson tak vysvobodil USK z velkého tlaku a FBC tak nakonec získalo jen jeden bod za remízu 3:3
branky: 3x Nágr (2x Švorc,1x Jirsa)
střely:18:15

FBC ČESKÁ LÍPA - FBC  Ústí nad Labem  3:6

Jako kdyby někdo pustil smyčku, která  běží stále dokola. Šestá minuta zápasu, na tabuli svítí stav 0:2, Česká Lípa opět "nalezla recept", jak dostat soupeře do snadného vedení. FBC vypracovalo dvě hrubé chyby a Ústí je zákonitě potrestalo. Na začátku druhé třetiny vrátil do zápasu Českou Lípu svým golem Bureš, kdy se po levém mantinelu prosmýkl mezi dvěma soupeři a utěšenou střelou vykřesal naději na zvrat. Hru plnou nedovolených a nepotrestaných zákroků poznamenal otřesný výkon rozhodčích, kteří svým výkonem degradovali celý zápas. Lépe se s tím popasoval bohužel soupeř, který se dokázal nastolenému trendu vedení utkání přizpůsobit a postupně zvýšil na rozdíl tří branek. Změnou rozehrávky a způsobu přechodu do útoku se přece jen Českolipští ještě jednou dostali na dostřel ve skóre, to když se nejprve prosadil opět Nágr a po důrazu v brankovišti snížil na rozdíl jediného gólu Borek. Optimismus na holých FBC zmrazil na bod mrazu až nešťastný odraz balónku od nohy bránícího hráče, kdy takto tečovanou střelu zpoza branky usměrnil ústecký Žitka za pravou tyč českolipského gólmana. Poslední korekci stavu obstaral soupeř v samém závěru klání, kdy si nešťastně míček do vlastní sítě srazil kapitán Jirsa, a završil tak zmar v takto vypjatém a nervózním utkání na konečných 3:6.

branky: Bureš,Nágr( Švorc),Borek (Kalina)


Sestava:Krčál-Tichý, Vnuk, Bureš,Jirsa( C), Nágr, Švorc, Beránek, Kalina, Merlíček, Novák, Borek, Kolář


1. FB Hurrican Karlovy Vary 6 6 0 0 18 38 18 20
2. FbC Victoria Ústí nad Labem 6 5 0 1 15 45 23 22
3. FBC Plzeň 6 4 0 2 12 36 18 18
4. TJ Jiskra Domažlice 6 3 0 3 9 31 28 3
5. FBC Česká Lípa 6 2 1 3 7 30 26 4
6. USK Slávie Ústí nad Labem 6 2 1 3 7 19 21 -2
7. FBC DDM Kadaň 6 2 0 4 6 38 36 2
8. SPV Sokolov 6 2 0 4 6 30 37 -7
9. TJ Jiskra Aš - FBC Vulcane Cheb 6 0 0 6 0 16 76 -60

Nahoru