Městská knihovna v květnu

Verze pro tisk |

Zdá se, že posloupnost ročních období se nám trochu popletla a místo jara tu rovnou máme skoro letní dny.

Kdo ví ale jak dlouho nám tento příjemný čas vydrží, a proto jakmile přízeň počasí přející vycházkám a odpočinku na sluníčku pomine, nezapomeňte, že v knihovně lze strávit rovněž příjemné chvilky, ať už s dětmi na nějakém ze zábavných pořadů nebo na vzdělávacích přednáškách pro širokou veřejnost. 
 
Úterý 5. května  od 17,00 hod
AGRESIVITA U DĚTÍ
Co je to agresivita, příčiny a dynamika agresivity. mapa agresivity – agresivní reakce, zdroje agresivity, co s tím..? Další přednáška cyklu Psychologie pro život – jak nám psychologie pomáhá (náhradní termín za březen). Přednáší psychoterapeut a etoped Mgr. Alena Zemanová
čítárna městské knihovny nám. T.G.Masaryka

Úterý 12. května  od 17,00 hod
JAK ZVLÁDAT PŘÍPRAVU NA VYUČOVÁNÍ
Jak s výchovou dětí, které mají problémy s přípravou na vyučování, co dělat, když učení nejde. Jak rozvrhnout volný čas, kdy a jak dlouho se učit… Další přednáška cyklu Psychologie pro život – jak nám psychologie pomáhá. Přednáší psychoterapeut a etoped Mgr. Alena Zemanová
čítárna městské knihovny nám. T.G.Masaryka

Středa 13. května  od 15,00 hod
MALOVÁNÍ PRO DĚTI
Interaktivní zábavná show s ilustrátorem dětských knih Adolfem Dudkem. Děti se zábavným způsobem seznámí s prací ilustrátora od inspirace až po vznik knihy, vyzkoušejí si , jak snadno si mohou cokoli namalovat, seznámí se s malířskými technikami a zažijí spoustu legrace.
pobočka Špičák, ul. Červeného kříže

Čtvrtek 14. května  od 16,00 hod
HRAJEME SI NA MALÍŘE
Interaktivní zábavná show s ilustrátorem dětských knih Adolfem Dudkem. Tentokrát pro předškolní věk a v dětském oddělení knihovny na nám. T.G.Masaryka.

Úterý 19. května  od 17,00 hod
ZNÁTE  SVÉ MĚSTO?
Turistické informace našeho města, prezentace webových turistických stránek města Česká Lípa, představení činnosti Městského informačního centra , ukázky brožur a prospektů pro turisty i ostatní zájemce.
čítárna městské knihovny nám. T.G.Masaryka

Čtvrtek 21. května  od 9,30 hod
POHÁDKY Z VEČERNÍČKŮ 
dopoledne pro maminky s dětmi do 4 let
pobočka Špičák, ul. Červeného kříže

Čtvrtek 21. května  od 16,00 hod
MÁME RÁDI ZVÍŘATA aneb CHOVATELSKÁ PORADNA
Jak pečovat o své domácí mazlíčky, zdravotní problémy zvířat, výživa a prevence v chovech, zajímavosti, literatura, setkání s odborníky. Cyklus pravidelných setkání s různou tématikou ve spolupráci s Vlastivědným muzeem a galerií v České Lípě
TENTOKRÁT : PSI
Zveme kluky, holky, dospěláky -  všechny zvířecí kamarády
oddělení dětské literatury, nám.T.G.Masaryka

Úterý 26. května  od 17,00 hod
PHDR. RENATA MAUSEROVÁ :  KRAJEM KARLA HYNKA MÁCHY
Beseda s další osobností , která svůj  zájem a  profesní orientaci věnuje studiu historie a zajímavostí  Doks a jejich okolí. Prezentace publikační činnosti PhDr. Renaty Mauserové.
Další setkání v rámci nového  cyklu  „Regionální autoři se představují“
čítárna městské knihovny nám. T.G.Masaryka

SKAUTING – PARTA A PŘÍLEŽITOST – prezentace činnosti
1.patro nám.T.G.Masaryka – „MINIGALERIE V CHODBĚ“ 

Nahoru