Dnes je 23. 09. 2024
svátek má Berta

Nemocnice má 3D ultrazvuk

Archiv

Nový ultrazvuk je určen pro celé spektrum porodnických, gynekologických a novorozeneckých vyšetření. Jak popsal primář gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Radek Havlas, tento nejnovější přístroj zvládá vyšetření těhotných žen na formátu 2D, 3D, 3D-Live.
Pokud o to mají nastávající rodiče zájem, pak jim ani není problém zhotovit záběry jejich rostoucího potomka.
Ultrazvukové pracoviště NsP Česká Lípa funguje každý všední den v 8. patře budovy nemocnice.


Trend většího počtu porodů pokračuje i v tomto roce. Nároky na využití ultrazvukového přístroje proto jsou téměř nepřetržité. Během uplynulého roku 2007 se v Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa uskutečnilo celkem 1118 porodů a narodilo se 1132 dětí. Chlapců 550 a 582 dívek. (14 dvojčat) Hranice tisíce porodů byla v NsP mnoho posledních let nedosažitelná.  Porodnice zajišťuje odběry pupečníkové krve  pro Banku pupečníkové České republiky, přičemž v této oblasti péče náleží k nejlepším v republice.
Kromě České Lípy a Českolipska, zdejší porodnici vyhledaly i rodičky z mnoha dalších obcí okresu, ale i z Ústeckého a Libereckého kraje, ale také ze Středočeského kraje.
Nemocnice se řadí mezi nevelký počet zařízení s titulem „baby friendly hospital“, které se týká počtu plně kojených dětí při odchodu z porodnice.