Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

Pozvánka na Slavii

Archiv

V prvním jarním domácím utkání vyzvou B-tým pražské Slavie. Díky špatnému počasí se v průběhu týdne vyrojily v řadách českolipských fanoušků obavy, zdali se tento duel skutečně odehraje v České Lípě nebo někde jinde. Výkonný ředitel Arsenalu Tomáš Karlík se nechal slyšet, že nechce, aby se zápas odehrál jinde než na zdejším fotbalovém stadionu. Předpověď počasí na tento víkend je však velmi příznivá, a tak se střetnutí mezi Arsenalem Česká Lípa a Slavií Praha B skutečně odehraje v neděli 21. března od 15:00 na městském fotbalovém stadionu v České Lípě. Jako hlavní rozhodčí bude tento souboj pískat Leoš Slavíček, jemuž budou na čarách asistovat Pavel Moník se Zbyňkem Novotným. Delegátem ČMFS bude Zdeněk Havlíček.
SK Slavia Praha B
Pražané neměli start do letošního ročníku České fotbalové ligy příliš šťastný. Úvodní dvě utkání prohráli, nejprve s Pískem 2:1, poté i s Českou Lípou 1:0. Následně ale dokázali porazit silné Sezimovo Ústí 1:0. Za zmínku rovněž stojí i vysoké vítězství nad Karlovými Vary poměrem 5:1. Velmi povedené období zažili svěřenci trenéra Miroslava Janů na přelomu září a října, kdy bodovali čtyřikrát v řadě. Ze čtyř klání dokázali vytěžit výborných deset bodů. Slavia je ve svém teritoriu velmi silná, na podzim doma ztratila jedinou partii.
Zimní přípravu ukončili sešívaní s pasivní bilancí dvou vítězství, jedné remízy a pěti porážek. Nutno podotknout, že vyhráli Turnaj o Pohár starosty města Příbrami, když zdolali béčko Příbrami a ve finále si poradili se Spartakem Příbram 4:1.  Z B-týmu Slavie Praha přestoupil do Dukly Praha Vojtěch Přeučil a hned se proti svému bývalému zaměstnavateli uvedl gólem. Porážce 4:2 však nezabránil. Na rozdíl od Českolipských nezvládli červenobílí svoji generálku, když podlehli Voticím těsně 1:0.
Přes zimu došlo ve slávistickém kádru k několika změnám. Jaroslav Starý byl poslán na testy do Hradce Králové, ovšem s tamním týmem se nedohodl na podmínkách smlouvy a zamířil zpět do Prahy. Nyní se připravuje s A-týmem. Jak již bylo zmíněno, Vojtěch Přeučil přestoupil do pražské Dukly. Neuberg hostuje ve Votici, Mráz se vrátil do A-dorostu, Komínek odešel na hostování do Admiry, P. Hošek s Gulajevem zakotvili formou hostování v Hlučíně, M. Čech s Procházkou pak stejným způsobem spojili své další fotbalové kroky s Jílové. V kolonce příchodů figuruju jediné jméno, a sice se jedná o Zdeňka Zahálku, jenž se vrátil z hostování.
Slavia má za sebou rovněž úvodní díl jarní části ČFL. I bez absentujícího Kindla a Duranskim dokázala porazit na svém hřišti Písek 2:0.
Sestava Slavie v duelu s Pískem: Romanovs - Mikula, Zieris, Čmovš, Dens - Balcar (21. Z. Zahálka), Milutinovič, Kolařík, Koreš (75. Vyhnal) - Tecl, Pázler. Trenér: Miroslav Janů.
Informace o soupeři:
Klubové barvy: červená a bílá
Webové stránky: http://www.slavia.cz/index2.asp
Stadion: Eden
Realizační tým:
Hlavní trenér: Miroslav Janů
Asistenti trenéra: Jan Budějský, Pavel Dvořák, Ivo Knoflíček
Vedoucí mužstva: Petr Rak
Lékaři: MUDr. Tomáš Krůta, MUDr. Alexander Kučera
Masér: Jaroslav Šefl
Kustod: Jaroslav Fousek
Poslední tři zápasy Slavie:
Jihlava – Slavia B 2:1
Slavia B – Votice 0:1
Slavia B – Písek 2:0
FK Arsenal Česká Lípa
Fotbalisté českolipského Arsenalu absolvovali dlouhou cestu až na jih Čech, kde změřili síly s rezervou Českých Budějovic. Než se hosté stačili probudit, prohrávali v 1. minutě 1:0 po brance Jasanského. Poté začali Českolipští získávat půdu pod nohama a odměnou jim byl vyrovnávací gól ve 41. minutě, kdy se přesně trefil Jakub Mičkal. Ve druhé půli nastřelil tyč Runt, a když neuspěl ani Kučera, rozešla se obě mužstva smírně 1:1.
Trenér Pavel Hradiský řekl po utkání toto: „Chtěli jsme zde uspět, nejlépe vyhrát. Bohužel, jsme v první minutě dostali gól po chybě. Kolem patnácté minuty jsme se dostali do hry a začali jsme soupeře přehrávat. Odměnou nám byl gól na 1:1. Ve druhé půli jsme v tom chtěli pokračovat, hrát aktivní hru. Chtěli jsme dát gól, šance k tomu byla. Runt trefil tyč a Kučera se před prázdnou bránou bohužel netrefil. Závěr ovlivnilo střídání, které nás trochu rozhodilo. Domácí se dostali do menšího tlaku, ale nakonec jsme to ustáli. Remíza je spravedlivá.“
Sestava Arsenalu v duelu s Č. Budějovicemi: Meier - Novotný, Silný, Řehák, Šafář - Runt, Vrabec, Breite - Mičkal (81. Bednář), Kučera (65. Věchet), Holeček (90. Slabashevich). (Dvořák, Zeman). Trenér: Pavel Hradiský.
Poslední vzájemný zápas:
16. 8. 2009, 2. kolo ČFL
SK Slavia Praha B – Arsenal Česká Lípa 0:1 (0:0)
V posledním vzájemném měření sil padla pouze jedna branka, o kterou se postaral Radim Věchet, a Lípa tedy vezla z Prahy plný počet bodů.