Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Rada města schválila dodavatele krátkodobého čištění a zimní údržby komunikací města

Archiv

Dále schválila zadat krátkodobou zakázku na výše zmíněnou službu oběma firmám a pověřila starostku města k podpisu objednávky na zajištění těchto prací.


V srpnu loňského roku schválila rada města výpověď Smlouvy o rozsahu prací spojených s čištěním města. Smlouva byla uzavřena v roce 1993 mezi městem Česká Lípa a firmou Rethmann Jeřala, s.r.o., jejímž právním nástupcem je Remondis, spol. s r.o., Praha. Výpovědní lhůta činí dle ujednání smlouvy 6 měsíců od doručení výpovědi, platnost smlouvy končí k datu 5. března 2006.


Vzhledem k náročnosti vypsaného nového výběrového řízení na dodavatele výše popsaných služeb budou do data jeho ukončení dočasně služby vykonávat firmy vycházející z poptávkového řízení. V tomto řízení byly osloveny 4 firmy. Hodnotící komise vybrala jako nejvhodnější nabídky firem Marius Pedersen, a.s., Hradec Králové a AVE CZ, s.r.o., Nový Bor.


Dále komise navrhla pro účely krátkodobého čištění a zimní údržby komunikací rozdělit město na dvě části, a to na obě strany od přeložky silnice 1/9, a zadat úklid komunikací každé poloviny města jedné z vítězných firem. Služby budou zajišťovány formou měsíčních objednávek.