Dnes je 12. 09. 2024
svátek má Marie

Rallyesprint se škraloupem

Archiv

Podle českolipské policejní mluvčí Ivany Balákové zranil závodník policistu, který prováděl běžnou silniční kontrolu. Muž utrpěl lehké poranění páteře, které si vyžádá zřejmě dvoutýdenní pracovní neschopnost.


Viníkem je údajně liberecký jezdec Tomáš Vojtěch, kterého policie obvinila z útoku na veřejného činitele, za což mu hrozí až pět let vězení.


"Můj klient využil práva na přítomnost právního zástupce, a tak zatím vyslechnut nebyl," řekl dnes novinářům Vojtěchův právník Petr Ulmann.


Silniční kontroly zavedla policie poté, co si občané z okolí autodromu stěžovali na chování některých závodníků.


"Ti zejména při přejezdech na jednotlivé rychlostní zkoušky vytvářeli na komunikacích rizikové situace a k ostatním účastníkům silničního provozu se chovali bezohledně," řekla mluvčí.


Obviněný závodník podle policie nejprve z jedné kontroly ujel a pak na startu do policisty dokonce záměrně najel.


"Policista musel vyhledat ošetření na chirurgické ambulanci," dodala Baláková.


"Jsme přesvědčeni, že se můj klient nedopustil činu, ze kterého ho policie obviňuje," řekl dnes Ulmann.


Dodal, že se proti obvinění budou bránit. Závodník má podle právníka k dispozici videonahrávky celé události. Ulmann také zpochybnil závažnost policistova zranění. Připustil však, že není lékař a nezná lékařský posudek. Teprve na jeho základě bude volit další postup. Nevyloučil ale, že si vyžádá revizi policistova zdravotního stavu. Dodal, že se Vojtěch na jeho doporučení už k události nebude novinářům vyjadřovat.