Restaurace U Nováků

Verze pro tisk |

Jak jsem již před časem avizoval, chtěl jsem se v Dubé naobědvat v restauraci Tam vedle (zde), ale bohužel měli zavřeno, takže jsem se zastavil aspoň naproti U Nováků. (Součástí článku je video.)

Na jídlo nakonec nedošlo, ale přesto se s vámi podělím o informaci, jak to vidím já. Zatímco Tam vedle láká k příjemnému sváteční mu posezení, U Nováků se zaměřují na rychlé nadlábnutí.
Restauraci najdete v centru, vpravo od hlavní silnice ve směru od Mělníka do Jestřebí.


O cenách a denní nabídce se mnohé dozvíte už z cedule vedle dveří. Otvírací doba je denně od deseti do deseti, v pátek a sobotu do půlnoci. Já sem zašel o víkendu, kdy měli na jídelním lístku dva druhy polévek po dvaceti korunách. V nabídce dne lákala pečená králičí stehna s uzeným bůčkem, bramborovým knedlíkem a zelím za 80 korun. Objednávali si je hosté vedle od stolu a porce byly opravdu královské, z výrazu strávníků se dalo odhadnout, že jim šmakovalo. Ve stejné kolonce byl i kančí špíz a smažený hermelín. Mezi hotovými jídly bylo devět pro podobné podniky typických jídel (svíčková, maďarský guláš, uzená krkovička, smažené rybí filé). Ceny od 65 do 70 korun.


Točený Gambrinus přišel na dvacku, Kozel na osmnáct. Lahvová Plzeň na třicet a nealkoholický Radegast na 25 korun (v láhvi i plechu). Po letech se stala standardem točená kofola, zde stojí čtyři decky 24 korun. Třetinka produktů Coca Coly vyšla o korunu dráž.
Já nakonec skončil u kávy - práškové cappuccino za dvacet šest korun bylo propadákem dne. I z videa je patrné, jak mizerně bylo připraveno.
Výzdoba je trochu mišmaš, ale dominují jí lovecké trofeje a historické reprodukce pohlednic Dubé. Hospoda je rozdělena na dvě místnosti, přímo proti vstupu je výčep. Pokud jsem si všiml, tak se v poledne kouřilo jen u něj, ale kouř stejně zaplňoval celé zařízení.
K obsluze nemám výhrady, bylo plno a chlapec, který nás obsluhoval, dělal, co mohl. Na nějaké povídání rozhodně neměl čas.
Kameru jsem si vzal tentokrát i na záchod, tak můžete sami posoudit, že s čistotou zde nemají problém.
Shrnutí: Během týdne ideální místo pro rychlý a chutný pracovní oběd, stejně může hostinec posloužit i hladovým turistům. Na sváteční večeři doporučuji vyrazit jinam, o kávě nemluvě.


 

Nahoru