Dnes je 12. 09. 2024
svátek má Marie

Školu v Dubé vede starostka

Archiv

Řekl to dnes místostarosta Dubé Jiří Samec. Ředitelka podle něj neudělala potřebné kroky k vyjasnění problémů se špatným účetnictvím a s městem málo komunikovala.


"Začátkem října jsme při kontrole objevili závažné a opakované nedostatky. Ne všechny příjmové doklady vystavené školou totiž hospodářka zahrnula do účetnictví školy," prohlásil místostarosta.


Upozornil, že chyběla část peněz zaplacených rodiči, učiteli i veřejností například za školní družinu, za pronájem tělocvičny nebo za dopravu dětí na školní akce.


"Zatím scházejí doklady na desetitisíce korun. V účetnictví školy nebylo kromě jiného 20 dokladů za pronájem tělocvičny," uvedl Samec.


Případ přijel dnes do školy vyšetřovat odborník na hospodářskou kriminalitu. Mluvčí českolipské policie Ivana Baláková ale nechce předčasně zveřejnit žádné podrobnosti k podanému trestnímu oznámení. Ředitelku město odvolalo dnes, zároveň odstoupila i její zástupkyně. Výuka se ale uskutečnila podle rozvrhu a školu vedli starostka a místostarosta.


"Děti se budou normálně učit i v pondělí, nový ředitel nastoupí pravděpodobně již příští týden," podotkl Samec.


Šepsovou odvolání zaskočilo.


"Za problémy hospodářky s účetnictvím jsem již dříve přišla o osobní ohodnocení," konstatovala.


Za skutečný důvod, proč ztratila své místo, nepovažuje špatnou komunikaci s městem, ale osobní spory se starostkou a místostarostou.


"Nálada mezi učiteli ve škole byla dnes hrozná," uvedla ředitelka.


Šepsová nepovažuje za správné, aby se problémy s účetnictvím veřejně rozpitvávaly a kdokoliv se kvůli nim obviňoval, dokud je policisté podrobně nevyšetří.