Dnes je 25. 09. 2024
svátek má Zlata

Suněk rozhodl severočeské derby

Archiv

Nový Bor totiž přivítal na svém stadionu celek Cvikova a rozhodně  bylo na co se dívat. Utkání z pozice hlavního rozhodčí řídil před zhruba 200 diváky p. Mařík.


Oba soupeře dělil před utkáním rozdíl jediného bodu a na trávníku to zejména v úvodu bylo znát. Domácí začali opatrně, čehož Cvikovští využívali k nebezpečným útokům po stranách. V 8. minutě tak po chybě Demkeho odcentroval hostující záložník před bránu, kde našel úplně volného Bártla, ten však zblízka hlavou trestuhodně minul.


Iniciativa se poté přesunula na kopačky fotbalistů Nového Boru.
Nadějné přečíslení zakončil Kubeš střelou nad, o chvilku později vnikal do šestnáctky z levé strany Kovařík, s jeho pokusem si však brankář Machačný poradil. A jelikož se krátce před přestávkou neujala ani rána Bláhy z pětadvaceti metrů, odcházela obě mužstva do kabin za bezbrankového stavu.


V úvodu druhé půle Cvikovští zalezli na svou polovinu a zaměřili se na obranu remízového stavu. To se jim vymstilo v 58. minutě, kdy rozhodčí Mařík ponechal po zákroku na Budského výhodu, Kubeš poslal pěknou kolmici na Havláska a ten chytrým lobem překonal padajícího gólmana hostí.


Hosté se po inkasovaném gólu přece jen vzpamatovali a vyráželi k ofenzivním výpadů, tím ale dávali k dispozici stále více okének v zadní linii. Nadějné přečíslení ze 72. minuty nicméně Budský nepřesnou nahrávkou zazdil. S přibývajícím časem se Cvikov stále častěji dostával k ohrožení branky. S dvěma přízemními střelami s hranice vápna si však pohotový Szabo dokázal poradit.


Závěr zápasu přinesl nejvíce emocí. V 87. minutě nejprve Kubešův centr doputoval až k Baťkovi, kterému rána z malého vápna nesedla a skončila těsně mimo pravou tyč. Po další ztrátě Cvikovských ve středu hřiště se na jednoho obránce řítili hned čtyři fotbalisté v zeleném, Kubeš ale nevyhodnotil situaci vůbec dobře a o míč přišel.


Rozhodčí Mařík nastavil dvě minuty a hned v té první se po velkých zmatcích v novoborské obraně odrazil balon přímo k nohám Jiráka a ten pohotovou ranou vyrovnal. Radost hostí však neměla dlouhého trvání.
Vůbec poslední útok začal u Hrušky. Ten poslal za obranu dlouhý míč na Budského, který v tísni odcentroval. Trešňák sice promáchl, ale odražený balon doputoval přímo na nohu Suňka, jehož překrásná střela zaplula přímo do šibenice Machačného branky. Hlavní rozhodčí krátce nato ukončil zápas a rozpoutal tak velkou radost domácího týmu. V tabulce po neúplném dvanáctém kole se tak Nový Bor posunul už na čtvrtou pozici. Cvikov klesl na sedmou pozici.