Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Tříkrálová sbírka oslaví kulaté výročí

Archiv

Farní charita Česká Lípa pořádá tuto vyjímečnou událost ve prospěch potřebných také již po desáté, v období od soboty 2. do neděle 10. ledna 2010, a to v České Lípě, Novém Boru, Mimoni, Cvikově a v Žandově.
Tříkrálová sbírka nám dává možnost vykonat něco dobrého pro druhé a zakusit tak opravdovou radost a uspokojení z toho, že jsme dokázali pomoci těm, kteří pomoc potřebují, lidem, ke kterým osud nebyl přívětivý.
Dlouholetou tradicí a pevně stanovenými pravidly si sbírka získala respekt po celé České republice. Její koledníci, Tři králové, koledují za doprovodu dospělého vedoucího do zapečetěných tříkrálových pokladniček. Pro své štědré dárce mají malý dárek a radostnou náladu z konaného dobra.
 Přispět můžete také prostřednictvím TŘÍKRÁLOVÉHO KONCERTU duchovní hudby, který se uskuteční v pátek 8. ledna od 18.00 hodin v bazilice Všech svatých v České Lípě. Zazpívá FILIPOVSKÝ CHRÁMOVÝ SBOR a jeho sólisté pod vedením Martiny Bogarové. Uslyšíte Te Deum od Antonína Rejchy a soubor vánočních písní a koled. Na varhany hraje Jitka Raková.
 Peníze, které darujete do tříkrálových pokladniček, půjdou ve prospěch dětí Domu Jonáš, který pečuje o matky s dětmi v tísni, a to na zakoupení venkovní klouzačky s prolézačkou a houpadla. Výhodou dárců je možnost osobně se přesvědčit ve Farní charitě Česká Lípa, jakým způsobem a v jaké výši byly Vaše příspěvky využity.
 Farní charita upřímně děkuje všem, kteří se rozhodnou, podle svého uvážení a možností, podpořit Tříkrálovou sbírku ve prospěch potřebných a přidají se tak k nám na cestu …za světlem dobrých skutků.


Zdeňka Čermáková
                                                                                                               Farní charita Česká Lípa