Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

V České Lípě začnou hloubit vrt pro nový velký bazén

Archiv

 Město zatím neví, kolik za výstavbu nového rekreačního areálu zaplatí, ani kde peníze sežene. Chystá se ale požádat o dotaci z Evropské unie. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Kateřina Amrichová.


Nový venkovní bazén plánuje město vedle přírodního koupaliště v Dubici. Kvalita vody v něm byla v minulých letech velmi špatná a kvůli toxickým sinicím tam platil zákaz koupání. Letos se ale voda v přírodním koupališti výrazně zlepšila. "Původní přírodní koupaliště v rekreačním areálu zůstane a využije se pro vodní sporty," dodala Amrichová.


Přírodní koupaliště v Dubici se již dlouho potýká s kvalitou vody. Před čtyřmi lety tam toxické sinice přesáhly povolenou hranici zhruba desetkrát. Nepomohlo ani chemické ošetření vody v koupališti a ani další drahá opatření, a tak se radnice rozhodla pro nový rekreační areál.


"Až se vrt dostane do hloubky 70 metrů, začnou odborníci měřit kvalitu a vydatnost vody, aby s prací skončili v ideální fázi," konstatovala Amrichová. Vrt bude hotový ještě letos.


V novém areálu radnice počítá s velkým venkovním bazénem nepravidelného tvaru a dětským brouzdalištěm. Bazén ohřejí sluneční kolektory. V provozní budově se uvažuje o recepci, šatnách, WC a sprchách. V areálu lidé najdou občerstvení a dětský koutek s pískovištěm. Současné přírodní koupaliště propojí s novým rekreačním areálem molo.