Dnes je 02. 10. 2024
svátek má Olívie,Oliver

V Lípě budou instalovány nádoby na sběr barevného a bílého skla

Archiv

Tento čtvrtek, 7.6. 2007, tak bude v průběhu celého dne probíhat na území České Lípy rozvážení nádob na třídění bílého a barevného skla.


V České Lípě je tříděn směsný papír, směsné plasty a sklo. Do nádob na třídění směsného papíru mohou občané odkládat také nápojové kartony od nápojů. Na 110 stanovištích jsou v současnosti umístěny nádoby o objemu 3300 litrů na směsný plast, směsný papír a barevné sklo a na dalších 75 stanovištích jsou umístěny nádoby o objemu 2100 litrů na směsný papír a směsný plast.


„Na každé z těchto 75 stanovišť bude přistavena jedna nádoba na sběr bílého i barevného skla s vnitřní přepážkou zabraňující smíchání obou druhů sbíraného skla a s možností samostatného výklopu části nádoby určené na bílé či barevné sklo,“ vysvětluje odpadový hospodář města Lukáš Janků.


Do současnosti byl prováděn svoz skla v četnosti 1 x za 2 měsíce. V případě zavedení třídění bílého a barevného skla bude četnost navýšena na svoz prováděný 1 x měsíčně, a to jak u barevného tak i bílého skla. Z důvodu předcházení tvrzení o svozu barevného a bílého skla svozovou firmou dohromady bude svoz barevného skla prováděn v jiný den než svoz skla bílého.


„Město Česká Lípa tímto rozšířením třídění skla získá každoroční bonus od společnosti EKO-KOM a.s., která přispívá městům a obcím na svoz tříděného odpadu ve výši necelých 400 tis. korun,“ upozorňuje dále starostka města Hana Moudrá.


Nádoby na sběr bílého a barevného skla s vnitřní přepážkou o objemu 2100 litrů obdrželo město Česká Lípa na základě proběhlých jednání zdarma od společnosti EKO-KOM a.s. (20 ks) a svozové firmy Marius Pedersen a.s. (55 ks).