Dnes je 01. 10. 2024
svátek má Igor

Víno, ženy a zpěv aneb Corny pohár 2007

Archiv

Na první místo titulku asi patří ženy, tedy spíš dívky z Gymnázia Česká Lípa, které prošly sítem okresních a krajských kol. V nich startovalo několik stovek družstev, naše dívky se probojovaly až mezi šestnáct nejlepších, do finále.


Když už jsme u těch žen, je třeba se zmínit ještě o dvou, jednak o Báře Špotákové - tato velice příjemná mladá dáma, mistryně světa v hodu oštěpem, byla patronkou soutěže a její účast a vystupování bylo pro zúčastněné velkým zážitkem. Na úvodní poradě se připíjelo k narozeninám i druhé významné ženě, a to Květě Jeriové Peckové, která se zúčastnila jako vedoucí družstva chlapců z litoměřického gymnázia a zároveň jako předseda klubu Fair Play. Připíjelo se decentně výborným burčákem.


A co ten zpěv? To se již dostáváme na stadion, kde během celého závodu hrála hudební skupina Teachers složená z učitelů místního břeclavského gymnázia. Na pořadu nebyl moravský folklór, ale skladby, které svým tempem povzbuzovaly závodníky k co nejlepším výkonům, jako třeba od Beatles.



320 mladých atletů v 16 chlapeckých a 16 dívčích družstev se zde sešlo proto, aby se utkalo v šesti individuálních disciplínách a štafetě. Českolipské družstvo vedené Alenou Mayovou a Mílou Svitákem nepatřilo k favoritům, bodové zisky ho řadily někde za první desítku a to se v  průběhu soutěže i potvrzovalo. Konečný výsledek byl 12. místo, s nímž  po statečném boji a v konkurenci nejlepších škol musela být děvčata spokojena. Rmoutit je ani nemuselo, že ve vyrovnaném boji byly blízko i vyšší příčky. To, že družstvo dokráčelo tak vysoko, bylo především zásluhou toho, že nemělo výraznou slabinu, a tak pochvalu zaslouží všechny členky. Přesto lze vybrat několik výkonů, které přinesly největší bodový zisk, hodnoceno podle desetibojařských tabulek.



100-200-300-400 2:34,63 Uková,Kalousková, Polakovičová, Nováková 934 bodů
   
800 m   2:24,11 Nováková Edita 769


výška  155 Kalousková Lucie  678


výška  147 Zajícová Tereza 588


800 m   2:39,64 Englová Eva  577


A co dodat na závěr? Aby vše nevyznělo podezřele příkladně, musím přiznat, že jsem si při odjezdu, namlsán přípitkem, koupil pet láhev s burčákem a byl opravdu skvělý. Příští rok bude finále prý opět v Břeclavi a doufám, že s námi!