Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

2/2018

Jednou havloid, vždycky havloid aneb koho budu volit já. Kurzy na prezidentské kandidáty. Referendum budu zřejmě sabotovat. Cíl mého výletu můžete poznávat i tento týden. Jeden hodně dobrý tip na ubytování i pivo.

Čeká nás volební leden. Až budu psát za týden třetí letošní deník, budeme už zřejmě vědět, kdo postoupil do druhého kola prezidentských voleb. Jdu se mrknout na kurzy ve své sázkové kanceláři.

A sakra, tak dlouho jsem nesázel, až se moje konto v sázkové kanceláři stalo neplnohodnotné. Musím zadat svůj platební prostředek – číslo účtu nebo karty. A nejvíce mě pobavilo, že musím mít nastavená sebeomezující opatření. Kolikrát se můžu přihlásit, kolik můžu maximálně vsadit atd. Už léta otáčím jednu a tu samou pětistovku. Někdy deset korun vyhraju, jindy prohraju. Beru to tak, že když už se na nějaký fotbal koukám, přidám si jako třešničku na dortu desetikorunovou sázku, aby se mi fandilo ještě líp. Teď jsem v rámci boje proti hazardu nucený poslat něco ze svého konta, abych měl účet plnohodnotný.

K hazardu se ještě můžeme vrátit někde příště, pojďme k původnímu tématu. Podle bookmakerů vyhraje první kolo prezidentských voleb Miloš Zeman, jeho kurz je 1,05.

Další pořadí bude následující:

2. J. Drahoš - 15

3. M. Horáček - 25

4. M. Topolánek - 40

5. P. Fischer - 90

6. M. Hilšer - 160

7. V. Kulhánek - 170

8. J. Hynek - 200

9. P. Hannig – 600

Mimochodem – na to, že druhé kolo nebude potřeba, je kurz 8.

Trochu jiné kurzy jsou na celkového vítěze prezidentských voleb. I zde vede Miloš Zeman s kurzem 1,50. Druhý J. Drahoš má 3,2. Třetí M. Horáček 13. Černým koněm je M. Topolánek s kurzem 20.

Mým snem samozřejmě je, abych o žádném Milošovi Zemanovi už nikdy neslyšel. Ostudy už bylo dost. V prvním kole budu nejspíše volit Marka Hilšera nebo Pavla Fischera. Jednou havloid, vždycky havloid, této nálepky se už nikdy nezbavím. Ve druhém kole podpořím Jiřího Drahoše. Pokud nebude vše postavené na hlavu. Veliké dilema bych měl, kdyby se do druhého kola dostal Mirek Topolánek.

Doposud nejsem rozhodnutý, jak se postavím k referendu, které se v Lípě uskuteční den po druhém kole prezidentských voleb, v neděli 28. ledna. Nejen proto, že jsem zavilý nepřítel přímých voleb a referend.

U českolipského referenda je navíc dopředu pravděpodobné, že nebude závazné. Kdo by v neděli chodil volit? Proč by to dělal, když nemá dostatek informací? Spíše než o volbě uvažuji o tom, jestli nenařknout město, že se chová nehospodárně.

Pojďme raději k mému cestování. Minulý týden jsem slíbil čtenářům typickou učitelskou odměnu – pochvalu, když podle fotografií uhodnou, kde jsem mezi Vánoci a Silvestrem cestoval.

Nejrychlejší a nejpřesnější byl čtenář s nickem Bohdan Kocharowski (zde). Čtenář s nickem Radosta následně poznal i Biskupský pivovar U sv. Štěpána v Litoměřicích. Toto místo mohu velmi doporučit, součástí objektu je i Diecézní dům kardinála Trochty, který slouží jako hostel. Čisto, dvacet čtyři hodin recepce, účelně zařízené sociálky, řada magických artefaktů (které vás při noční cestě na záchod řádně vystraší). A třeba se vám, jako mně, poštěstí, že chvíli posedíte i se samotným biskupem. Nejlevnější lůžka jsou za 225 korun.

I tento týden jsem pokračoval v plnění jedné své challenge.  Uhodnete, kde končila má včerejší túra? Poradím, že výzva se jmenuje Zlatá stezka Českého ráje.

V perexu je ještě jeden objekt, který stojí nedaleko cíle.

Komentáře

Re: 2/2018

Rozhledna Tabor

Nahoru