Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

5/2018 – 6. část

Křivky se k sobě sice slibně přibližují, ale na padesáti procentech se zřejmě protnou až za několik let. Veleba, Nejedlý, Hannig, Doubrava již slaví. A s nimi nejspíše i příznivci hnutí ANO, komunisté a populisti z SPD.

Je 15,10. Sečteno je 67 procent okrsků a Zeman vede o necelých devět procent. 

O deset minut později o sedm procent. A zrak mé sociální bubliny se upíná ku Praze, v níž je sečtena zhruba půlka okrsků a v níž Drahoš vede se skoro 68 procenty. Půl milionu voličů už tam ale nikdo nesežene.

A někteří čtenáři mě už posílají na pivo.

Zpět do Lípy. U nás je dopočítáno.  Druhého kola prezidentských voleb se zúčastnilo 16 023 voličů z 29 104, kteří byli v seznamech. 15 977 odevzdalo platné hlasy. Volební účast byla 55,07 procenta (v prvním kole 49,95).

V kole prvním u nás získal Zeman 6 168 hlasů, v kole druhém 9 198. To je 57,57 procenta. Drahoš oslovil 6 779 voličů. Oběma tak přibyly zhruba tři tisíce lidí. Nepotvrdilo se tak, že Zemanův elektorát se prvním kolem vyčerpal. V mém okrsku hlasovalo pro Zemana 220 lidí, 126 sousedů podpořilo Drahoše. Volební účast byla 43,72 procenta (o šest procent vyšší než v kole prvním).

V půl čtvrté je sečteno devadesát procent okrsků. Zeman má momentálně o čtvrt milionu více hlasů a udržuje si náskok necelých šest procent. A tradiční pohled do Prahy, kde ještě zbývá třetina okrsků a v níž se volební účast blíží sedmdesáti procentům.

Z celého Českolipska sčítání vázne jen v Mimoni, kde Zeman získává 65,35 procenta.

V Novém Boru, kam jsem ještě nenahlédl, byla volební účast 64 procent a Zeman zde získal 52 procent hlasů.

Doksy - 62,55 % účast, 53 % pro Zemana.

Dubá 62,64 % účast, 58 % pro Zemana.

Kamenický Šenov 59,47 % účast, 62,8 % pro Zemana.

Sloup v Čechách 67,23 % účast, 55 % pro Zemana.

Stráž pod Ralskem 58 % účast, 62,78 % pro Zemana.

V 15,40 zbývá spočítat necelých pět procent okrsků. A Zeman si drží 52,30 % hlasů.

A Českolipsko bude v Libereckém kraji jediné, v němž Zeman vyhraje. V samotném Liberci zatím vede Drahoš s 55,45 procenty, v Jablonci už je sečteno a vyhrál Drahoš s 53,52 procenty. V Turnově má Drahoš 58,85 %.

Je dobojováno. Matematicky už výsledek není možné zvrátit.

Osobně mi je líto, že bude hůř. Není naděje, že by se v české politice něco změnilo. Ani bývalý předseda Akademie nedokáže přesvědčit voliče, že to co je na Hradě, tam být nemá. Volby vyhrál samolibý lhář. Je mi smutno z toho, že v mé zemi žije několik milionů lidí, kterým to nevadí.

Tak zítra na kešky. 

Komentáře

Re: 5/2018 – 6. část

Proč tedy neuprchnete do země, kde je lépe? Teď už přece můžete, zcela svobodně. České Lípě se uleví.

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Tak pořád tady ještě žije 2,5 milionu slušných lidí, to je nadějné.

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Volič pana Drahoše = slušný člověk.

Tedy ostatní - ti, kteří zvolili neplatný hlas, voleb se neúčastnili nebo voliči pana Zemana = nejsou slušní lidé.
Chápu Váš výrok správně? Pokud ano, snad to nemyslíte vážně...

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Zřejmě myslí. Přečtěte si úvod cyklu - nejen neslušní, ale přímo kreténi jsou ti, co volí M. Zemana, tedy proti pnau Bártovi ...

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Jisté pochybnosti o slušnosti lidí obdivujících M.Zemana s jeho slovníkem a způsoby chování mám také.
Slušný člověk by se tomu postavil.

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Naděje...největší slabina lidstva...zároveň však jeho největší síla. Zatraceně, je to dilema. Ale do té emigrace byste mohl...urychleně.

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Hlodavče a ty v té Severní Koree už máš přístup k počítači? I tam jsou změny k lepšímu?

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Nejenom v Severní Koree, též v Jižní Koree, v České Lípee i v jiné -ee. Sorry jako...

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část, už to začalo

Tak už ti posílení Zemanovci , užívající slovník svého guru-„Jděte už do pr…, hyeny novinářský!” , napadají fyzicky novináře. Neštítí se ani napadnout ženu. Jaký pán, takový kmán.
Samí důchodci. Po pěti letech jejich řady prořídnou. Slušnost se vrátí.

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Osobně mi je líto, že bude hůř. Není naděje, že by se v české politice něco změnilo. Ani bývalý předseda Akademie nedokáže přesvědčit voliče, že to co je na Hradě, tam být nemá. Volby vyhrál samolibý lhář. Je mi smutno z toho, že v mé zemi žije několik milionů lidí, kterým to nevadí.

Lépe prozatím nebude, protože podzimní výsledky voleb do Poslanecké sněmovny
Proti tomu jsou jakékoliv(!) výsledky prezidenských voleb čajíčkem. Současná situace je pouze umocněna typem volby, tedy přímou volbou, která nutně vzbuzuje více emocí. Protože volíme dvoukolovým systémem, který nutí občany, kteří chtějí volit a jejichž kandidát z prvního kola neprošel, k volbě tzv. menšího zla. Proto tolik emocí, nelze uvažovat čistě racionálně.

Bývalý předseda Akademie věd nedokázal přesvědčit voliče - s tím souhlasím. Ale oproti Vám se nedomnívám, že vina je na straně voličů. Politika je o emocích, ale i o argumentech. Ani v jednom pan Drahoš nijak výrazně nezastínil stávajícího prezidenta, při vší úctě k panu Drahošovi.
K emocím - působil jako suchar, je zjevně introvert, má trabl s veřejným vystupováním, není lídr a postrádá rétorické dovednosti. Nepopírám, že je to asi milý a inteligentní pán, ale o tom volby nejsou. Nestačí, že kandidát mluví slušně a je vitální.
A co se týká racionální volby: není stálý ve svých názorech (pokud vůbec nějaký názor projevil!), upozaďuje svá dřívější prohlášení, která by se nyní mohla jevit kontroverzněji pro určitou část voličů, takže se může jevit nedůvěryhodně, tzv. želé. Tak jakou představuje změnu?
Ostatně sám jste toho důkazem. Chcete "spasitele" (proč?), ale na druhou stranu si uvědomujete, že i pan Drahoš je tzv. marketingovým produktem. Nevolíte PRO Drahoše, ale volíte PROTI Zemanovi. A tak to měla spousta z nás. A významná část těchto voličů tuhle mizernou volbu zjevně vyhodnotila jinak než Vy.

Být v druhém kole kvalitnější kandidát než je pan Drahoš, pak věřím, že stávající prezident by výrazně neuspěl.

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Přesně tak, pěkně napsané, za mě nelze než se vším souhlasit !
A teď opět nastala situace hodně podobná předchozí volbě, kdy kdo nevolil kníže Karla, byl za hlupáka a měl by se stydět, že vytrhl zemi z rozkvétající Evropy. No a stalo se něco takového? Vlastně jo, ale ne u nás, nastal Brexit.

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Stala se úžasná věc. My občané jsme si již podruhé zvolili v přímé volbě prezidenta. Doufám, že další legislativní kroky budou směřovat ke skutečné demokracii. Demokraticky pouze volíme, vše ostatní dělají za nás námi zvolení zástupci a občané, voliči, nemají žádnou možnost rozhodnutí těchto zástupců zvrátit, nelze tak mluvit v těchto případech o skutečné demokracii. Těším se na to až budeme moci rozhodovat o všem v referendech. Ať je to již o setrvání v Evropské unii či o špatném rozhodnutí městské rady. To je skutečná demokracie. Bohužel z toho mají zdejší zemanobijci a komunistobijci strach. Všimli jste si, že zdejší komunistobijci většinou za komunismu vystudovali, pro ně pracovali a někteří i svobodně cestovali na nám zapovězený západ. Místním komunistobijcům nevadí, že Jiří Drahoš v dobách totality cestoval dlouhodobě na západ, Západní Německo, Brazílie, aniž by se podle svých slov zapletl s STB. Všichni však víme, že to nebylo za komunismu možné, vyjíždět na západ a nezaplést s STB. Vím, že většina zdejších diskutujících demokratické rozhodnutí svých spoluobčanů nepřijme, že i nadále budou kolem sebe šířit špínu, pomluvy a urážky. Pánové s chutí do toho, vytáhněte placky, že se stydíte za svého prezidenta, vybavte se červenými kartami, vyvěšujte tibetské vlajky, to vše můžete. Pouze nedemokraté však nerespektují vůli občanů ve volbách a nevyvěsí třeba portrét prezidenta v třídách na školách. Volby zcela jasně ukázaly, že tzv. elity a média opět selhala a nechovala se objektivně. Češi naopak ukázali, že nejsou zbabělci a nepodlehli strašení a lžím a zvolili si sami svého prezidenta. Miloši Zemane blahopřeji!!!

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Na příspěvku Tondy je dobře vidět nazírání zemanovce na svět. Omílají stále jakési floskule a věří jim.
Proč nenapíše, že studovat za komunismu nebylo samozřejmé. Mnozí nemohli. A mnozí mohli jenom díky tomu, že to bylo rodičům a prarodičům zapovězeno. A pak si do přihlášky na školu napsali dělnický původ, což čítalo 30% bodů ve výsledku.
Že děti komunistických prominentů klidně studovali ve Švýcarsku a Francii, jako Andrej Babiš, spojenec Zemana.
A že představitelům tohoto světa dnes Zeman propůjčuje státní vyznamenání.
S takovým vzděláním a kontakty pak v r. 1989 byli na komunisté na úplně jiné startovací čáře a dnes jsou milionáři a miliardáři. Že agenty StB, trestně stíhané, jmenuje klidně Zeman do čela vlády. To Tondovi nevadí, ale nepodložené informace na Drahoše šíří dál.
Jinak urážíte pana Doškáře, že ti co procestovali západ za komunismu se nutně zaprodali StB. Jako člen spolku horolezců procestoval a já tomu věřím. Psal o tom tady
Všichni však víme...typický obrat Miloše. Já to skutečně nevím. Takže nevím, proč mi to nějaký zemanovec Tonda podsouvá. A podsouváte toho dost.
Vyvozovat z těsného výsledku, že elity a media selhaly je docela silné kafe.
A kdo tu strašil? Vědci proti strachu, nebo Miloš Zeman uprchlíky, pražskou kavárnou, novinářskou žumpou, elitami atd.
Nepodlehli tomu voliči Zemana?
Jinak Volby ukázal-y, elity selha-ly, media se nechoval-y

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Když už chcete poučovat, měl byste znát pravidla pravopisu i Vy :-)
Média se nechovalA...

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

...elity a média opět selhali a nechovali
Pokud chcete poučovat, přečtěte si, na co jsem reagoval. :o)))

Nahoru

5/2018 – 6. Drahoš je černá díra na emoce neměl na Zemana šanci

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/drahos-nemel-proti-zemanovi-sanci-je-to-cerna-dira-na-emoce-volby-ocima-reklamni-krysy-42141?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp
Výzva: Drahoš neměl proti Zemanovi šanci, je to černá díra na emoce. Volby očima „reklamní krysy“ „Profesor Drahoš nemohl prezidenta Zemana překonat, protože profesor je trošku černá díra na emoce,“ nešetří svého volebního favorita v rozhovoru Martin Jaroš.
Na jednu stranu ocenil, že se z „neznámého nýmanda“, jakým byl podle něj Drahoš ještě před rokem, stal Zemanův vážný protikandidát, na druhou stranu popisuje, proč bývalý šéf Akademie věd neměl šanci získat Zemanovy voliče.
V rozhovoru Martin Jaroš také poněkud překvapivě vysvětluje, proč si myslí, že Zemanova „protiimigrantská“ kampaň proti Drahošovi byla fér.

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část

Je to smutné, když se lidé místo rozumem řídí emocemi. Hlavně, když to naši společnost posune vpřed. V Německu 30.let taky převládly nacionálně sociální emoce nad rozumem.

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část - Martin Jaroš

to shrnul trochu jinak:

2. Na druhou stranu velký respekt i k prof. Drahošovi. Toho pána ještě před rokem nikdo neznal (méně než tři procenta lidí). Je trošku prkenný, je to trošku černá díra na emoce (žádné se z něj nedostanou), není to showman a měl nulovou politickou zkušenost. Ale i tak se tenhle chlapík – ošklivě by se řeklo “politický nýmand” – dokázal dostat na dostřel, skoro na dočuch k úřadujícímu prezidentovi. To je fantastický – a jestli má prezident Zeman dost sebereflexe, tak by si měl říct, ze slabšího vítězství skoro ani nemohl dosáhnout a že by měl mírnit svou aroganci. Nevim, jestli je téhle sebereflexe schopen, ale měl by.

http://forum24.cz/martin-jaros-hodnoti-prezidentskou-volbu-pravdu-pravdu-a-nic-nez-pravdu/

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část - Martin Jaroš doslovně uvedeno 4 odst.

Pan Tichý zase mate: Kopie , doslovně uvedených 4 odstavců, které bod č.2 neruší!Zemanova „protiimigrantská“ kampaň proti Drahošovi byla fér.

„Profesor Drahoš nemohl prezidenta Zemana překonat, protože profesor je trošku černá díra na emoce,“ nešetří svého volebního favorita v rozhovoru Martin Jaroš.
Na jednu stranu ocenil, že se z „neznámého nýmanda“, jakým byl podle něj Drahoš ještě před rokem, stal Zemanův vážný protikandidát, na druhou stranu popisuje, proč bývalý šéf Akademie věd neměl šanci získat Zemanovy voliče.
V rozhovoru Martin Jaroš také poněkud překvapivě vysvětluje, proč si myslí, že Zemanova „protiimigrantská“ kampaň proti Drahošovi byla fér.

Dále ještě uvedl: „V české politice jsou jen tři lidé, kteří mě zaujali svou kontaktní politikou: Miloš Zeman, Andrej Babiš a Dominik Feri,” říká Martin Jaroš

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/drahos-nemel-proti-zemanovi-sanci-je-to-cerna-dira-na-emoce-volby-ocima-reklamni-krysy-42141?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

Nahoru

Re: 5/2018 – 6. část Zeman není vulgární

již první vystoupení na Tv Barandov to dokazuje
http://forum24.cz/video-zeman-slib-nespnil-opet-urazel-blbecek-nejhloupejsi-idiot-lejno-hyena/
Video je momentálně nedostupné :o))))

Nahoru