Dnes je 09. 09. 2024
svátek má Daniela

7/2018

"Náš návrh zcela jasně říká, že občané mají právo hlasovat o čemkoli," prohlásil Okamura.

Pondělí

Zítra hraje naše fotbalová reprezentace s Iry kvalifikační zápas. Debatovali jsme se syny zejména o složení záložní řady. Trochu se bojíme, že lid zase zvolí Tomáše Rosického s Honzou Bergerem, přestože ti už dávno ukončili kariéru. Asi nemá smysl hlasovat pro Frýdka, na toho jsou diskutéři na iDnes a v Novinkách zvláště vysazení. Hušbauer si svými přestupy mezi Spartou a Slávií taky moc nepomohl. Snad by mohli mít šanci kluci, co hrají v Itálii. Ale sleduje je někdo? Snad to nedopadne jako minule, kdy volební komise zapomněla v referendu číslo 5689/2019 dát na kandidátku i nějakého brankáře.

Úterý

V úterý se jako tradičně hlasovalo o tom, kdo dostane trest smrti. Odmítl jsem se vyjadřovat k lidem, které neznám, takže jsem zatrhl možnost NE jen u Františka Voblízala, co bydlel vedle v baráku. Přišlo mi oběšení trochu tvrdé za to, že vyhodil ke kontejnerům starou myčku. Jasně, taky mě to štve, kritizuju to tady v i-novinách už léta. Lidi jsou prasata a městská policie maximálně buzeruje rodiče přivážející studenty ke gymplu. No nic, budu se muset podřídit většině, která smýšlí jinak než já.

Středa

Ve středu se jako vždy hlasovalo o plánovaných operacích v nemocnicích. To mě na rozdíl od trestů smrti baví. Přečetl jsem si Základy anatomie a každé pondělí a středu sleduji Modrý kód, abych byl více kompetentní.

Růžena Svobodová podle mě plastickou operaci prsou nepotřebuje, tam jsem hlasoval ne. V případě Kateřiny Michnové a Květoslavy Minaříkové jsem byl pro. Následně jsem ještě schválil ty dvě mukotomie, co byly na hlasovacích lístcích, a jednu revizi dutiny děložní.  Ze zásady jsem byl proti všem umělým přerušením těhotenství.

Čtvrtek

Referendum 6985/2019 nedopadlo zrovna slavně. Prosadil jsem, že na hlasovacím lístku bude i barevná fotokopie písemky Matěje Sladkého z genetiky člověka. I přesto, že jsem na ni červeně vyznačil všechny nedostatky, lidi škodolibě hlasovali pro dvojku. Celých padesát jedna procent, hned v prvním kole. Stačilo, aby pět lidí bylo pro čtyřku a mohlo být kolo druhé.

Pátek

ČSSD prosadila, že se bude hlasovat o všech obviněných poslancích en bloc. Výsledek referenda mě už pak ani nepřekvapil. Sebemrskačsky jsem nakoukl do diskusí pod novinovými články. Vybírám dva slušnější příspěvky:

„Ukázalo se, že nepotřebujeme senád, teť se ukáže, že nepotřebujeme ani poslance.“

„Všichni ty politiky by měli zavřít už za to, že se chtěli stát politiky, a byl by klid. Žádné politiky bysme neměli, my se bez nich obejdem!!!“

Sobota

Chtěl jsem  jet na kešky, ale po nastoupení do vlaku si lidi odhlasovali, že vlak nepojede do Rumburku, ale vydá se do Mladé Boleslavi. V Olympii prý se může ode dneška hlasovat o cenách jednotlivých kusů zboží.

Neděle

Neděle je tradičně vyhrazena referendům, která vyhlašuje českolipská radnice. Hlasovali jsme například o tom, které sochy a plastiky budou odstraněny z ulic, nebo o tom, jestli českolipské gymnázium ponese jméno jednoho ze svých slavných studentů, Josefa Ladislava Píče, slavného archeologa.

Výsledky budou později. 

P. S. Nevím, jak budu o víkendech stíhat deníky psát, tak jsem si jeden střihl s předstihem. V půlce března se zase vrátím k nedělní pravidelnosti.

Komentáře

Re: 7/2018

Velmi povedené. Sto bodov.
Tohle bohužel tupcům typu Okamury nebo zde se vyskytujícího tvora topiče elektrárenského nedochází.

Nahoru

Re: 7/2018

Pane Kocharowski, topičem elektrárenským jste mě rozesmál, děkuju. Panu Bártovi děkuju za ukázku aplikace práva na obecná referenda ad absurdum a doufám, že to takhle zůstane jen na virtuálním papíře.

Nahoru

Re: 7/2018

Autorovi se do tohoto týdne nevešla nejméně tři důležitá referenda: Stanovení optimálního počtu státních svátků (365), mezd na úrovni Německa a důchodů na úrovni Řecka.

Nahoru

Re: 7/2018

Pan Bárta se rozhodl ve v tom referendu středu dobře.Již F.X.Šalda věděl,že Růžena Svobodová žádnou úpravu nepotřebuje.
Jenom se divím,že už není vypsáno referendum,jestli mohou čápi najaře stavět čapí hnízda. Prý berou dotace za kozy,psali v nějakém plátku. Čas letí,abychom to ještě stihli!

Nahoru